Fokus på systemudvikling giver anbefalelsesværdige resultater
15763
post-template-default,single,single-post,postid-15763,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Fokus på systemudvikling

Fokus på systemudvikling giver anbefalelsesværdige resultater

Systemudvikling

Systemudvikling har i de seneste par år været i høj kurs for mange mennesker og virksomheder. Det er en proces, som handler om at konstruere og indføre systemløsninger baseret på IT. Disse systemer kan implementeres og praktiseres i mange forskellige sammenhænge, bl.a. underholdnings-, administrative og kommunikationssystemer. Systemudvikling bliver en nødvendighed, når det tidligere system bliver forældet eller generelt trænger til forbedring. Det kan ofte være en tydelig fordel at have fokus på systemudvikling, for at have en velfungerende forretning. Mange virksomheder tilbyder skræddersyede webapplikationer, som er tilpasset et antal specifikke behov og krav. Systemudvikling af opdeles i 5 overordnede trin, som ses herunder.

  1. Analyse af opgaven,
  2. Design af løsningen,
  3. Programmering af systemet
  4. Indføring af systemet i praksis
  5. Vurdering og vedligeholdelse

Analyse af opgaven

Det første trin i systemudvikling er en analyse af opgaven. Her tages der en grundig gennemgang af opgavens fokuspunkter og formål. Det er væsentligt at beskrive de krav, som systemet skal kunne opfylde. Ved at have en tydelig forståelse af den definerede opgave, vil det i sidste ende gøre det nemmere at imødekomme netop de ønsker, som kunden har.

 

Design af løsningen

Design af løsningen er det 2. trin i udarbejdelsen af systemudvikling. På baggrund af analysen findes der frem til en hensigtsmæssig løsning af opgaven. Løsningen skal begribe de krav, som systemet skal kunne opfylde for at tilgodese kundens ønsker. Designet skal danne grundlaget for programmeringen. Her kan man tage højde for følgende:

  • Farver
  • Billeder
  • Skrifttype
  • Baggrundsfarve
  • Typografi

Programmering af systemudvikling

 

Programmering af systemet

På det tredje trin i systemudvikling beskæftiger man sig med at programmere systemet. Her undersøger man, hvilke muligheder der er, og hvilke der fungerer bedst til det pågældende formål. På baggrund af de foregående trin, foretager man en programmering, som er funktionsdygtig og gavnlig i forhold til de pågældende krav.

 

Indføring af systemet i praksis

Indføring af systemet i praksis er det fjerde trin i udviklingen af et system. Her handler det om at implementere den tidligere nævnte programmering af systemet, for at afprøve, hvordan systemet reelt fungerer. Dette giver et tydeligt billede af, om programmeringen af systemet har været succesfuldt og givet et omfattende resultat. Det er vigtigt at systemet er velfungerende i praksis for at danne et stabilt og kompetent fundament.

 

Vurdering og vedligeholdelse

Det sidste, men i mange tilfælde også det vigtigste trin i synstemudvikling, er vurdering og vedligeholdelse. På dette trin er der mulighed for at lave revurdering af det nyimplementerede system, for at se, hvordan det hidtil havde fungeret i praksis. Det er utrolig vigtigt at synliggøre de mulige fejl eller mangler der er, for at kunne gøre noget ved dette. Her tager man både højde for små og store ændringer. Denne proces er samtidig også meget lærerig, for at man fremover ikke begår de samme fejl. Ved at tage højde for dette, vil man i sidste ende både spare tid og penge.

No Comments

Post A Comment